FAQs

Wat is Hour of Code?

Hour of Code is een 60 minuten durende introductie in de wereld van informatica. Het is ontworpen om coderen begrijpelijk te maken en aan te tonen dat iedereen het kan leren. Hour of Code wordt uitgevoerd tijdens de internationale Computer Science Education Week, van 9 tot en met 15 december 2019.
Met Hour of Code willen we bij de deelnemers en de rest van de samenleving meer belangstelling voor informatica aanwakkeren en we hopen dat men zich hier in de toekomst verder in wil verdiepen.


Waarom is het belangrijk om informatica te leren?

Computers en technologie vind je overal terug. De invloed van deze twee factoren op ons dagelijks leven zal in de toekomst alleen maar toenemen. Het is voor deze generatie jongeren dan ook belangrijk om te begrijpen hoe een computer werkt en hoe je deze kennis vervolgens kunt toepassen. Op jonge leeftijd in aanraking komen met informatica en toegerust worden met de nodige 21st century skills is een must die ook kinderen in Suriname niet onthouden mag worden. Begrijpen hoe een computer werkt, om zo beter daarop in te kunnen spelen is voor deze generatie van essentieel belang.


Voor wie is Hour of Code?

Iedereen tussen 4 en 104 jaar mag participeren. Codeforsu Foundation zal op 80 scholen in Paramaribo, Nickerie, Wanica en Commewijne leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs een Hour of Code laten beleven.


Hoe wordt Hour of Code uitgevoerd?

Deelnemers aan Hour of Code komen spelenderwijs in aanraking met de basisprincipes van coderen. Dit kan zowel met als zonder computer zijn. Voor de scholen is voor elk niveau een specifiek curriculum samengesteld. In Paramaribo zullen de deelnemers begeleid worden door ICT-studenten van het NATIN. In de districten worden de docenten van de deelnemende scholen voorafgaand aan Hour of Code speciaal getraind om hun leerlingen te begeleiden. Uiteraard zal ook in de districten een team vanuit de organisatie aanwezig zijn.


Wie organiseert Hour of Code in Suriname?

Hour of Code Suriname wordt georganiseerd en gecoördineerd door de Codeforsu Foundation, een non-profitorganisatie die zich inzet om jongeren in Suriname de benodigde computervaardigheden en 21st century skills bij te brengen.


Tijdens de uitvoering van Hour of Code wordt de Codeforsu Foundation ondersteund door Stichting Probitas en het Natuurtechnisch Insituut (NATIN).


Wat volgt na Hour of Code?

The Hour of Code Suriname is slechts de eerste stap om kinderen te leren hoe de technologie om zich heen werkt en hoe software applicaties te maken.
Volgend jaar starten wij met een pilot “Code Club” waarbij leerlingen/studenten zich verder zullen kunnen verdiepen in de wereld van informatica.